Ik ben Marike Goslinga, 34 jaar en moeder van Milein, 1 jaar. Mijn partner is 30 jaar en met zijn drieën wonen we in Haren, vlakbij de stad Groningen.

Ik heb de afgelopen jaren in Utrecht in het basisonderwijs gewerkt. Vanwege een sterke binding met het noorden van het land zijn we weer naar hier teruggekomen.  Mijn partner werkt als productontwikkelaar en ik wil graag de zorg voor mijn dochter combineren met het werken met kinderen. Zodoende is het plan ontstaan om professioneel kleinschalige kinderopvang te gaan verzorgen vanuit huis. Daarnaast schrijf ik verhalen voor kinderen.

Wij eten biologisch en hechten grote waarde aan milieubewust leven vanuit respect voor de natuur.  Daarom is mijn opvang ook op die manier georganiseerd. Ik werk met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, we gebruiken milieuvriendelijke luiers (kan ook naar wens met biologisch katoenen luiers, mijn dochter heeft met deze luiers vrijwel nooit luieruitslag!), we gebruiken groene stroom en we eten biologisch. Ook wil ik de kinderen zoveel mogelijk kennis laten maken met de natuur en alles wat zij met haar seizoenen te bieden heeft.

Sinds kort heb ik mijn eigen biologische moestuin waar we de groente en sommig fruit vandaan kunnen halen. Het geluk wil dat het op loopafstand van ons huis is dus met de kinderen kan ik er ook af en toe een kijkje nemen.

De opleidingen die ik genoten heb zijn HBO-SPH en Pabo.